cognitest.ro
Raport public

Afișăm aici câteva dintre rezultatele generale ale informațiilor obținute în urma utilizării Testului Viciilor Epistemice (TVE) și Testului Sensibilității la Teoriile Conspirației (TSTC). Informațiile au caracter orientativ, neputând fi utilizate pentru a judeca anumite categorii de persoane. Pentru a evita utilizarea împotriva intențiilor noastre, nu culegem date care să permită identificarea persoanelor, nu permitem accesul la datele individuale și nu utilizăm analize ale datelor pe categoriile utilizate în mod curent drept criteriu de discriminare..

Modelul deficitului: limite și forma de utilizare

Această abordare poate fi considerată parte a „modelului deficitului” în evaluarea comportamentului cetățenilor raportat la recomandările și așteptările instituțiilor statului, deoarece este orientată către evaluarea unor deficite potențiale, relevante pentru contextul actual. Construcția sistemului nu permite judecarea persoanelor care completează testul. Mai important decât atât, precizăm că acordăm o importanță secundară „modelului deficitului”, considerând că, în cel mai bun caz, acesta poate constitui una dintre ipotezele explicative aplicabile. Modalitatea de prezentare a datelor publice permite evaluarea valabilității acestui model raportat la cele două categorii de variabile evaluate, viciile epistemice și teoriile conspirației, în limitele specifice modalității de obținere a lor: prin autocompletarea cu caracter voluntar.

Limite

Datele nu sunt obținute pe baza selecției unui eșantion reprezentativ, relevanța lor trebuind interpretată ținând cont de această limită.

Meniu